wtorek, 14 czerwca 2016

Udka pieczone w musztardzie i miodzie na ziemniakach

Danie bardzo szybkie, jednogarnkowe. Na pewno jest to dobry sposób na chłopskie jadło. Piekłam przez 60 minut w 180 stopniach.

danie jednogarnkowe

Składniki:
0,5 kg udek z kurczaka
1 łyżka miodu
4 łyżki musztardy
0,5 kg ziemniaków
łyżka oleju
sól
pieprz




Wykonanie:
Udka natrzeć solą, pieprzem, musztardą, miodem, olejem i odstawić. W tym czasie obrać ziemniaki, umyć je i pokroić w plastry. Do naczynia żaroodpornego przełożyć ziemniaki na nich ułożyć udka razem z sosem. Upiec.

1 komentarz:

  1. Pycha :) pięknie wyglądają, chociaż z miodem jeszcze nie próbowałam :)

    OdpowiedzUsuń

No weeeeeeeeeeź skomentuj ♥